Tafeltennisclub Wetac

In 1976 pingpongden de eerste Wetaccers in spijkerbroek in het café van Jos en Mia de Wit. Ze kaatsten het witte balletje een beetje op en neer.
Na een paar jaar neemt de club – heel aarzelend – met 4 leden deel aan de T.L.E. competitie.
Ze gingen de provincie in. Nu is competitie spelen vanzelfsprekend.
Spelers en speelsters zijn op allerlei niveau actief, de recreant voor de lol en de spelers van het eerste team voor het prestatiegerichte.
Wetac heeft in 40 jaar achter de groene tafel de sprong gemaakt van pingpongen naar tafeltennis.
Elk batje heeft twee kanten met een eigen kleur. Wetac heeft ook twee eigenschappen: sportiviteit en gezelligheid.
Die naam heeft de club in heel Zuid-Oost-Brabant.
Het plezier aan het onaards moeilijke spel staat voorop. Winnen laat geen sporen na, verliezen is ook leven.

De nazit is altijd belangrijk.
Om elk maatje vertellen dat je beter kunt tafeltennissen dan je die avond speelde.
Kibbelen over de rubbers, een rondje weggeven en de gastspelers plagend uitzwaaien. Tafeltennissers zijn stuk voor stuk een beetje gek, die van Wetac een beetje veel.

Clubgeschiedenis

Publicatie in de 2e editie van het dorpsblaadje wat nu de MikMak heet
(april 1976)

Ziedaar. Enkele sportieve dorpsgenoten komen bezweet uit een lokaal midden in ons dorp gelopen. Wat zou daar toch aan de hand zijn? De redactie, nieuwsgierig
geworden, ging een kijkje nemen en kwam vol verbazing in een zaaltje met diverse groene tafels alwaar een klein wit balletje over heen danste. Aan beide zijden personen van vrouwelijk of mannelijk geslacht die krampachtig pogingen doen om dat balletje in een of andere hoek te slaan. (smashen) Toch blijkt het nog wat moeite te kosten want na enige tijd gaat men met een grote zucht zitten uit
te rusten. Na enig navragen blijkt Westerhoven nu ook een tafeltennisclub "WETAC" rijk te zijn, die sedert kort opgericht is om toch met gezellig samenzijn ook wat aan de conditie te doen. Wij wensen hen veel vreugde met deze nieuwe sportta k die ons dorp rijk is.

Publicatie in de kersteditie 1976 van het bovengenoemd dorpsblaadje

In deze speciale editie kan natuurlijk een stukje over WETAC niet uitblijven.
WETAC betekent Westerhovense Tafeltennis Club. De vereniging is opgericht in de maand maart 1976, met dank aan café 't Centrum, die hiertoe het iniatief heeft genomen. Het maximale ledenaantal is voorlopig gesteld op 35. Door het geweldige enthousiasme hebben we dit aantal reeds bereikt. Degenen die belangstelling hebben en in Westerhoven wonen, kunnen op maandagavond even binnen wippen. Iedere maandagavond zie je de spelers in hun "WETAC"-truitje van links naar rechts rennen in hun poging toch vooral maar dat balletje te raken.

Tot nu toe wordt er alleen een onderlinge competitie gespeeld. Maar wie weet wat de toekomst ons brengt. De wil is er. Graag willen we de drie spelers die bovenaan de onderlinge competitielijst staan vermelden en dat zijn:
1. W. Hendrickx
2. B. Bruns
3. H. Sanders

Tot nu toe alleen heren, maar opgelet, de dames komen eraan! Iedereen kan op de avonden dat de zaal niet bezet is gebruik maken van de tennistafels.
Het bestuur:
Voorzitster:     José van Hulsel