Regionale zomercompetitie

Hoe is de zomercompetitie nou eigenlijk tot stand gekomen: WETAC en TTV Bergeijk hadden eind 2011 onderling overleg over het feit wat de beide verenigingen voor elkaar in de toekomst konden gaan betekenen en hoe ze dichter bij elkaar te brengen. Hierbij kwam het volgende probleem aan het licht. De periode tussen het einde van een seizoen (april) en het begin van het volgende seizoen (september) zit een te groot gat (ruim 4 maanden) waarin er dan ook geen wedstrijden gespeeld worden.

Om dit gat op een leuke manier in te vullen werd door Gerard van Geel van TTV Bergeijk toen geopperd om eventueel een regionale zomercompetitie op te starten. TTV Valkenswaard en TTV Geenhoven werden hiervoor benaderd en naar bleek vond eenieder dit een goed idee en we gingen hiermee aan de slag. Vele gezellige vergaderingen later werd dan uiteindelijk in de zomer van 2012 de 1e regionale zomercompetitie gehouden.

De opzet is dat de organisatie per vereniging zelf de teamindeling maakt en dit dusdanig doet dat verschillende niveaus in 1 team spelen. (dus zeker niet een volledig team dat normaal ook al samen speelt). De doelstelling is dan namelijk ook de verbroedering tussen de teamleden onderling en ook tussen de deelnemende verenigingen.
Door het verschillende en soms grote niveauverschil wordt er wel met een handicapsysteem gespeeld om iedereen een kans te geven.
Aan het einde van de competitie wordt er een finaleavond bij 1 van de deelnemende verengingen gehouden waar ALLE teams aan deelnemen.
Kortom een leuk initiatief die hopelijk nog lang door zal gaan.

Wedstrijdformulier >>
Voorgiften >>